Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Kalarepa faszerowana mózgiem

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 986

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Kalarepa faszerowana mózgiem?

Kalarepę umyć, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, gotować ok. 15 min. , odcedzić, ściąć wierzchy na ok. 1/3 wysokości, wydrążyć środki specjalną łyżeczką, posypać przyprawami. Mózg obrać z błon, opłukać, posiekać. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać, w kostkę, usmażyć nie rumieniąc, dodać mózg, smażyć 3-4 min. , ciągle mieszając. Wbić jaja i jeszcze chwilę smażyć, doprawić. Napełnić kalarepki, przykryć ściętymi "pokrywkami", związać białą nitką, ułożyć w rondlu, podlać rosołem. I dusić do miękkości. Następnie wyjąć, zdjąć nitki, ułożyć na blasze, posypać startym serem i zapiec w gorącym piekarniku.
Komentarze

Do przepisu na: Kalarepa faszerowana mózgiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne