Przepis na Kalafior zapiekany

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1356
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Składniki

Jak zrobić Kalafior zapiekany?

Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Kalafior ugotować al. dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru, odcedzić, podzielić na różyczki. Ser utrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej, wymieszać z tartą bułką i szczyptą gałki. Masło roztopić. Kalafior przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać masłem, posypać serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 180stC, zapiec na rumiano. Przed podaniem posypać posiekaną natką.

Podobne przepisy

Marchewka w panierce

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-03

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Warzywa

Buraczki na parze

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-14

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Warzywa

Marchew na słodko

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-25

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Warzywa

Parowane warzywa do obiadu

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2024-03-02

Dodany przez: mati

Kategoria: Warzywa

Ziemniaki pieczone z kminkiem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-06-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Warzywa

Proste frytki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-11

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Warzywa