Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Kakao wykwintne

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1546

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Kakao wykwintne
Kakao wykwintne
Kakao wykwintne

Składniki

Jak zrobić Kakao wykwintne?

Kakao najlepiej ciemne holenderskie wsypujemy na gotującą się wodę mieszamy i gotujemy 10 minut na wolnym ogniu. Dodać cukier i ew. Wanilię (wanilię dodajemy wtedy, gdy kakao nie ma swojego wspaniałego zapachu czyli jest bezwonne). Mleko zagotowujemy i dolewamy do gotującego się kakao i lekko zagotowujemy. Jeśli kakao wyszło nam wodniste wlewamy ciągle mieszając miotełką utarte z cukrem żółtka. Aby uzyskać lepszy smak kakao dodajemy odrobinę soli. Ja ugotowałam napój z wedlowskim kakao o obniżonej zawartości tłuszczu.
Komentarze

Do przepisu na: Kakao wykwintne

Albertos#

Albertos

2010-03-18 17:18:53

Podała pani w przepisie dwa razy mleko, czy tu chodziło o wodę i mleko?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne