Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Jajko zapiekane w bułce

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1070

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Jajko zapiekane w bułce

Składniki

  • kajzerka 2 sztuki
  • jaja 4 sztuki
  • sól 3-4 szczypty
  • pieprz 1-2 szczypty
  • natka pietruszki suszona 0,5 łyżeczki
  • olej 1 łyżeczka

Akcesoria

  • naczynie żaroodporne
  • nóż
  • deska do krojenia

Jak zrobić Jajko zapiekane w bułce?

Bułki przekroić na pół i wydrążyć z nich miąższ. Połówki bułki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić je olejem i do każdej połówki wbić po jednym jajku. Jajka prószyć solą, pieprzem i natką pietruszki. Zapiekać w nagrzanym do 160 stopni piekarniku przez około 25 minut.
Komentarze

Do przepisu na: Jajko zapiekane w bułce

malina#

malina

2012-02-17 20:45:34

pięknie i apetycznie się prezentują te zapiekanki

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne