Przepis na Jabłka pod kruszonką

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
35 min.
Czas przygotowania:
15 m
Czas pieczenia:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2353
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Jabłka pod kruszonką to pyszna alternatywa dla lubiących szarlotkę i ciasta z jabłkami. Prosty w przygotowaniu deser jest naprawdę pyszny. Wg gustu można dodać do jabłek namoczone w rumie rodzynki, a kruszone posypać płatkami migdałowymi.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Jabłka pod kruszonką?

Piekarnik nagrzać do 180 st.C.

Jabłka umyć i obrać ze skórki. Pokroić na ćwiartki i wyciąć gniazda nasienne. Następnie pokroić każdą ćwiartkę na mniejsze kawałki. Posypać jabłka cynamonem i przełożyć do naczynia do zapiekania.

Wymieszać mąkę z cukrem. Stopić masło (w garnuszku, lub w mikrofalówce). Zalać masłem mieszankę maki i cukru. Mieszać, aż powstaną okruchy. Posypać kruszonką wierzch jabłek i wstawić formę do piekarnika. Piec 20-25 minut.

Podobne przepisy

Placek galaretkowy

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 240 min.

Data dodania: 2022-10-07

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Desery

Naleśniki inaczej

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-21

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Desery

Słodki plaster miodu

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-15

Dodany przez: ilka_86

Kategoria: Desery

Kawa z bitą śmietaną i koniakiem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-11-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Desery

Torcik z kaszy manny

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-11-06

Dodany przez: madi356

Kategoria: Desery

Lody z sosem adwokatem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-02-14

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Desery