Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Indyk z oliwkami i sosem z fety

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 765

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • filet z indyka 50 dag
  • masło 3 łyżki
  • czarne oliwki 1 garść
  • por 1 szt mały
  • mąka 1 łyżka
  • śmietana 12% 1 szklanka
  • feta 5 dag
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Jak zrobić Indyk z oliwkami i sosem z fety?

Mięso kroimy na kawałki, oprószamy solą i pieprzem, obsmażamy w rondlu ze wszystkich stron na maśle na złoty kolor. Zdejmujemy z patelni. Oliwki drobno kroimy. Por oczyszczamy, myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie krążki.Na tłuszcz pozostały na patelni wrzucamy oliwki, por, oprószamy mąką. Podsmażamy aż wszystko się zrumieni i zalewamy śmietaną.Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Duzimy do czasu aż sos zgęstnieje.Rondel z sosem zdejmujemy z ognia, wsypujemy rozgniecioną widelcem fetę i dokładnie mieszamy.Dodajemy kawałki mięsa i duzimy pod przykryciem ok. 10 min.
Komentarze

Do przepisu na: Indyk z oliwkami i sosem z fety

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne