Przepis na Indyk w sosie czonkowym

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
5299
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • filet z indyka 1 kg
  • zielona fasolka 20 dag
  • czerwona fasola z puszki 1 puszka
  • kukurydza konserwowa 1 puszka
  • papryka czerwona 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • majonez 2 łyżki
  • jogurt naturalny 2 łyżki
  • pietruszka zielona 1 pęczek

Jak zrobić Indyk w sosie czonkowym?

Filet z indyka kroimy w długie paski solimy pieprzymy smażymy na oliwie. Fasolkę gotujemy. Usmażony filet przekładamy do garnka. A na tą patelnie kładziemy ugotowana fasolkę dodajemy odsączoną kukurydze, fasolę czerwona, pokrojoną paprykę mieszamy lekko podgrzewając sos . Czosnek wyciskamy do majonezu mieszamy z jogurtem solimy, pieprzymy i dodajemy drobno posiekaną natkę. Na dużym talerzu na środku układamy warzywa z patelni na to kładziemy kilka kawałków indyka i polewamy sosem czosnkowym .

Podobne przepisy

Gęś po polsku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-30

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Mięsne

Cebulowe udka

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-17

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Bigos z rodzynkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Mięsne

Gęś pieczona z nadzieniem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 3060 min.

Data dodania: 2022-11-03

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Mięsne

Pulpeciki w sosie warzywnym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 85 min.

Data dodania: 2023-01-01

Dodany przez: VANILLASKA

Kategoria: Mięsne

Wykwintny smalec domowy do smarowania pieczywa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-13

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne