Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Halibut w sosie pesto z rukwią wodną

Dodany przez

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2138

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • steki z halibuta po 200g każdy 2 szt
  • sól
  • czarny pieprz

SOS PESTO

  • rukwia wodna 85 g
  • orzeszki piniowe 2 łyżki
  • parmezan starty 55 g
  • oliwa z oliwek 5 łyżek
  • czosnek 3 ząbki
  • liście rukwi wodnej do przybrania

Jak zrobić Halibut w sosie pesto z rukwią wodną?

Ułożyć rybę na średnio rozgrzanym ruszcie albo natłuszczonej grillowej patelni, doprawić solą i pieprzem i piec 4-6 minut, a każdej strony, dopóki nie zmięknie.
Przygotować sos pesto: do miksera włożyć liście rukwi, orzeszki piniowe, parmezan, czosnek i oliwę, zmiksować na jednolitą masę. Podawać rybę z pesto i np. z bukietem pieczonych warzyw.
Komentarze

Do przepisu na: Halibut w sosie pesto z rukwią wodną

PatrycjaDyderska#

PatrycjaDyderska

2011-05-17 03:16:03

Potrawa wydaje się być wyśmienita.
Z chęcią bym ją wypróbowała :)

Albertos#

Albertos

2009-10-09 00:34:36

Uwielbiam wszelkie potrawy z halibuta, zastanawiam się jak smakuje ta.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne