Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Gulasz drobiowy

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2142

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Gulasz drobiowy

Składniki

  • filet z indyka 1 kg
  • kasza gryczana 50 dag
  • papryka 3 szt
  • śmietana 22% 1/2 szkl
  • bulion 1/2 szkl
  • cebula 1 szt

Jak zrobić Gulasz drobiowy?

Filet z indyka kroimy w kostkę, smażymy na patelni, aż do zrumienienia. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, wsypujemy na patelnie i dusimy razem z mięsem 5-10 minut. Podsmażone mięso i cebulę podlewamy wodą, dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy. Dusimy jeszcze 15 minut na małym ogniu. Kaszę gryczaną zalewamy zimnym bulionem. Gotujemy kilkanaście minut, aż wchłonie płyn. Następnie potrawkę z kurczaka podajemy z kaszą.
Komentarze

Do przepisu na: Gulasz drobiowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne