Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Grzyby zapiekane z warzywami

Dodany przez

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1187

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • ziemniaki 3 szt
  • pomidory 3 szt
  • marchew 2 szt
  • cebula 2 szt
  • seler 0,5 szt
  • czarne oliwki 0,5 szklanki
  • świeże grzyby 2 szklanki
  • białe wytrawne wino 0,5 szklanki
  • woda 1 szklanka
  • oliwa z oliwek 125 g
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Jak zrobić Grzyby zapiekane z warzywami?

Cebulę, marchew i seler obieramy i kroimy w kosteczkę a następnie podsmażamy na oliwie i podlewamy odrobiną wody. Dodajemy oliwki, grzyby i doprawiamy pieprzem i solą. Dolewamy oliwy i dusimy 10 min. Wlewamy wino i resztę wody i dusimy do miękkości. Dodajemy obrane i pokrojone pomidory. Mieszamy. Ziemniaki obieramy, płuczemy, osuszamy, kroimy w talarki i układamy w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym, solimy. Na ziemniaki kładziemy duszone jarzyny i zapiekamy do czasu aż ziemniaki będą miękkie. Podajemy z pieczywem.
Komentarze

Do przepisu na: Grzyby zapiekane z warzywami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne