Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Grzyby marynowane

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3568

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Grzyby marynowane

Zdjęcia

Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

Składniki

  • grzyby leśne wg uznania
  • cebula 1 sztuka
  • woda 3 szklanki
  • ocet 1 szklanka
  • liście laurowe 4 sztuki
  • cukier do smaku
  • sól do smaku
  • pianki marshmallow wg uznania

Jak zrobić Grzyby marynowane?

Grzyby obrać, umyć i obgotować ok 10 minut w lekko osolonej wodzie. Wylać na sito przepłukać wodą. Cebulę pokroić w plastry, ułożyć na sicie i sparzyć gorącą wodą. Przygotować zalewę z wody i octu w proporcjach 3:1 (trzy części wody: 1 części octu). Zalewę zagotować, doprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku. Dodać liście laurowe. Następnie grzyby i cebulę. Chwilę gotować (ok 5 minut). Gotujące się grzyby nakładać z przyprawami do wyparzonych słoików. Dobrze zakręcić i odstawić do ostygnięcia.
Komentarze

Do przepisu na: Grzyby marynowane

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne