Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Gazpacho - chłodnik pomidorowy

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2082

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Gazpacho jest rewelacyjne na upały. Proste w przygotowaniu i zawsze się udaje! Pikantny hiszpański chłodnik, bardzo aromatyczny!

Zdjęcia

Gazpacho jest rewelacyjne na upały. Proste w przygotowaniu i zawsze się udaje! Pikantny hiszpański chłodnik, bardzo aromatyczny!

Składniki

  • pomidory 1/2 kg
  • ogórek zielony 1 szt
  • papryka 2 sztuki
  • czosnek 1 ząbek
  • ocet winny 1 łyżka
  • przecier pomidorowy 1 łyżka
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • posiekana 2 łyżki

opcjonalnie

  • grzanki

Jak zrobić Gazpacho - chłodnik pomidorowy?

Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Wyciąć twarde środki i pokroić na 4 części. Obrać ogórki i pokroić w kostkę. Papryki (najlepiej 2 kolory - pomarańczowy i zielony) umyć, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Połowę papryki i połowę ogórka zbelnderować. Dodać obrany ząbek czosnku, koncentrat pomidorowy i pomidory. Ponownie zblenderować. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać pokrojone warzywa, oliwę i wymieszać. Rozlać gazpacho do miseczek, wierzch posypać posiekana bazylią. Podawać z grzankami (lub bez).
Komentarze

Do przepisu na: Gazpacho - chłodnik pomidorowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne