Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Galaretki drobiowe z warzywami

Dodany przez

Ile porcji: 15

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 30min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas gotowania: 90 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1590

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Galaretki drobiowe z warzywami

Składniki

  • ćwiartka kurczaka 1 szt
  • pierś z kurczaka 1 szt pojedyncza
  • nóżki z kurczaka 3 szt
  • marchew 2 szt
  • pietruszka biała 1 szt
  • seler 0,25 szt
  • groszek konserwowy 1/2 puszki
  • żelatyna 1/2 opakowania
  • wegeta do smaku 2 łyżeczki
  • pieprz, sól
  • woda 3 litry

Jak zrobić Galaretki drobiowe z warzywami?

Mięso dokładnie myjemy w wodzie, namaczamy na 2 godziny, wodę wylewamy, nalewamy świeżą, gotujemy na małym ogniu pod przykryciem. Dodajemy włoszczyznę, wegetę i dalej gotujemy. Łyżką wyjmujemy z wierzchu rosołu nieczystości i dalej gotujemy mięso do miękkości. Należy rosół doprawić do smaku pieprzem i solą. Warzywa i mięso wyjmujemy a rosół dalej gotujemy na cały czas małym ogniu. Przygotowujemy żelatynę: do suchego naczynia wsypujemy żelatynę i wlewamy zimną wodę aby przykryła ją. Następnie wlewamy 1 szklankę gorącego rosołu i mieszamy dopóki nie będzie grudek, wlewamy miksturę do rosołu, mieszamy. Pokrojone i obrane z kości mięso dodajemy do rosołu z żelatyną, mieszamy. Do małych miseczek wkładamy pokrojoną włoszczyznę i groszek konserwowy, następnie przelewamy mięso z rosołem. Odstawiamy do zsiądnięcia w lodówce
Komentarze

Do przepisu na: Galaretki drobiowe z warzywami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne