Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Francuskie kieszonki z pesto i kozim serem

Dodany przez

Ile porcji: 12

Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas pieczenia: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2524

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Francuskie kieszonki z pesto i kozim serem to szybka i prosta przekąska. Połączenie sera koziego z pesto jest genialne i nie potrzeba więcej dodatków. Polecam, zwłaszcza jak mamy niezapowiedzianych gości!

Zdjęcia

<b>Francuskie kieszonki z pesto i kozim serem</b> to szybka i prosta przekąska. Połączenie sera koziego z pesto jest genialne i nie potrzeba więcej dodatków. Polecam, zwłaszcza jak mamy niezapowiedzianych gości!

Składniki

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • pesto 4 łyżki
  • ser kozi świeży 150 gram
  • jajko 1 sztuka

Jak zrobić Francuskie kieszonki z pesto i kozim serem?

Piekarnik nastawić na 220 stopni C.

Ser kozi pokruszyć i wymieszać z pesto.
Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na kwadraty o boku 5 cm. Na środku każdego kawałka ciasta układać porcje nadzienia a brzegi smarować lekko ubitym jajkiem. Składać po przekątnej i dokładnie dociskać, aby podczas pieczenia nadzienie nie wypłynęło.

Ułożyć ciasto na papierze do pieczenia, posmarować jajkiem i wstawić do piekarnika. Piec 15-20 minut.
Komentarze

Do przepisu na: Francuskie kieszonki z pesto i kozim serem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne