Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Faszerowane pomidory

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 6329

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Faszerowane pomidory

Składniki

  • ryż 0,5 szklanki
  • tuńczyk 1 puszka
  • kukurydza z puszki 3 łyżki
  • seler naciowy 1 kawałek
  • papryka czerwona 1 szt.
  • dymka 1 szt.
  • bulion z kostki 3 łyżki
  • czosnek 1 ząbek
  • pomidory 8 szt.
  • koperek 2 gałązki
  • sól 0,5 łyżeczki
  • pieprz 1 szczypta

Jak zrobić Faszerowane pomidory?

Ryż gotować 10 minut w osolonej wodzie, odcedzić. Tuńczyka i kuku­rydzę osaczyć z zalewy. Seler nacio­wy oczyścić, pokroić w kostkę. Pap­rykę opłukać, wykroić gniazdo na­sienne. Pokroić w paski. Dymkę opłukać, posiekać.

Ryż wymieszać z tuńczykiem oraz warzywami. Skropić bulio­nem. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz czosnkiem. Pomidory wydrążyć. Napełnić je farszem. Piec 15 minut w 200°C. Podawać posypane koperkiem.
Komentarze

Do przepisu na: Faszerowane pomidory

malina#

malina

2012-02-23 16:56:07

z tuńczykiem muszą super smakować

tulipan#

tulipan

2010-01-30 10:25:09

wyśmienite

eva45#

eva45

2010-01-20 17:11:33

wygląda bardzo apetycznie, fajna dekoracja

Pola#

Pola

2010-01-12 22:36:23

bylaby doskonala zagryzka...musze sprobowac:)

dzikiryz#

dzikiryz

2009-10-01 20:05:23

Faszerowane pomidory sa naprawde pyszne i zdrowe! Sama czesto robie podobne. A do sriodku mozna polozyc cokolwiek, to juz zalezy tylko od fantazji i upodoban osobistych :)

oczko22#

oczko22

2009-09-24 12:33:32

ładnie wygląda i smakuje jeszcze bardziej!
doskonałe na jakieś uroczystości:)

monika4#

monika4

2009-07-30 22:31:07

Super przystawka wsam raz na imprezkę.

noteska#

noteska

2009-07-19 20:13:54

zaśliniłam się !
piękna i smakowita fotka :)
normalnie przyglądam się i przyglądam i chyba zrobię takie pomidorki

janina#

janina

2008-12-31 23:50:53

Bardzo polecam jest bardzo zdrowa pelna witamin, ale dodalabym jeszze pierzge

!Fela#

!Fela

2008-10-29 08:51:36

Moza dodac szczypiorku, tez dobre

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne