Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Faszerowane pieczone ziemniaczki

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1546

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • ziemniaki młode 1 kg
  • bób 30 dag
  • pomidorki koktajlowe 15 dag
  • szczypiorek 1/2 pęczka
  • oliwa z oliwek 3 łyżki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Jak zrobić Faszerowane pieczone ziemniaczki?

Bób oczyścić, umyć, zagotować w garnku lekko osoloną wodę, do wrzątku wrzucić bób i ugotować na średnim ogniu, odcedzić, wystudzić, obrać ze skórek. Ziemniaki obrać, gotować kwadrans w osolonym wrzątku na średnim ogniu, odcedzić, odłożyć do wystygnięcia. Zimne ziemniaki przekroić na połówki, wydrążyć z nich miąższ. Pomidorki umyć, pokroić na ćwiartki, potem zmieszać z bobem, przyprawić solą i pieprzem, skropić oliwą. Wszystkie składniki wymieszać. Do połówek ziemniaków wkładać porcje farszu, całość wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec 20 minut w temp. 200 st. C. Na podgrzane talerze przełożyć faszerowane ziemniaki, można posypać kolorowym pieprzem, udekorować gałązkami szczypiorku.
Komentarze

Do przepisu na: Faszerowane pieczone ziemniaczki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne