Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Faszerowane papryki kolorowe

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 20min.
Czas przygotowania: 25 min.
Czas pieczenia: 40 min.
Czas smażenia: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1925

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Faszerowane papryki kolorowe

Składniki

  • papryki czerwone 4 szt
  • papryki żółte 2 szt
  • ryż 1 szklanka
  • cebula 1 szt
  • mięso mielone 600 g
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • masło 2 łyżki
  • bulion warzywny 1 l
  • bulion mięsny 1/2 szklanki

Jak zrobić Faszerowane papryki kolorowe?

Papryki umyć, odkroić czubek, usunąć gniazdo nasienne i wyciąć błony. Zachować obcięte górne części papryk.

Przygotować farsz:
cebulkę pokroić i usmażyć na patelni na masełku, dodać ryż, wlać bulion warzywny. Gotować pod przykryciem 10 minut.

Półmiękki ryż wymieszać z mięsem mielonym, doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym. Ostudzonym farszem nadziewać papryki, przykryć czubkiem papryki z łodygą.

Papryki ustawić, w naczyniu do zapiekania, które napełnić bulionem mięsnym. Piec w 180 stopniach przez ok 40 minut, albo aż papryka będzie miękka.
Komentarze

Do przepisu na: Faszerowane papryki kolorowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne