Przepis na Fasolka z boczkiem na czerwono

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1309
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Sposób na mało tradycyjnie podana fasolkę szparagową

Zdjęcia

Składniki

  • fasolka szparagowa 300 gram
  • boczek wędzony 100 gram
  • papryczka chilli 1 szt
  • pieprz
  • sól
  • ząbek czosnku
  • passata pomidorowa 150 ml
  • natka pietruszki

Jak zrobić Fasolka z boczkiem na czerwono?

Fasolkę szparagową gotuje w osolonej wodzie. Odcedzić. Na patelni wytopić i zeskwarzyć kawałki boczku pokrojone w kostkę.

Skwarki boczku wyjąć a na tłuszcz z jego wytopienia włożyć fasolkę i podsmażyć, dodać 150 ml passaty pomidorowej (lub przecieru, lub soku pomidorowego) dodać drobno pokrojoną papryczkę chili, ząbek czosnku, natkę pietruszki i wymieszać wszystko, podsmażyć chwile. Posypać skwarkami z boczku.

Podobne przepisy

Faszerowane pomidory z dodatkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 48 min.

Data dodania: 2022-10-28

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Warzywa

Kotlety ziemniaczane

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-31

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Warzywa

Cukinia z cebulką

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-29

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Warzywa

Seler konserwowy z fasolą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-03-19

Dodany przez: Fenek

Kategoria: Warzywa

Bułgarski cukiniowy placek

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-10-30

Dodany przez: bernika

Kategoria: Warzywa

Nalesniki z mięsem i warzywami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 62 min.

Data dodania: 2022-12-18

Dodany przez: viencela

Kategoria: Mięsne