Przepis na Fasolka szparagowa po debreczyńsku

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
938
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

Jak zrobić Fasolka szparagowa po debreczyńsku?

Fasolkę oczyścić z włókien, odciąć końce, opłukać, pokrajać ukośnie na kawałki długości 4-5 cm, zalać wrzącą, osoloną wodą z dodatkiem cukru, gotować ok. 30 min. Bez przykrycia. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki. Kiełbasę obrać z osłonki, pokrajać w paseczki razem z papryką, wymieszać z fasolką, pomidorami, śmietaną i przyprawami. Dusić 5 min. Często mieszając.

Podobne przepisy

Strudel ziemniaczany

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-10

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Jarskie

Ziemniaki młode ze śmietaną

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-11-07

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Kapusta kwaszona z grzybami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-23

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Ćwikła

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-05-19

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie

Dietetyczne, pożywne śniadanie

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-01

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Jarskie

Krokiety ziemniaczane

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-26

Dodany przez: netha

Kategoria: Jarskie