Przepis na Fasolka pod beszamelem

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1071
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Składniki

Jak zrobić Fasolka pod beszamelem?

Fasolkę umyć, pokroić na kawałki, przełożyć do garnka i zalać wodą. Posolić i gotować do miękkości około 10 minut. Podgrzać na patelni masło dodać mąkę, mieszać energicznie i jak się mąka zaparzy to dolewać mleko. Przyprawić pieprzem, pieprzem ziołowym i sola do smaku. Polać odcedzoną fasolkę przed podaniem sosem.

Podobne przepisy

Pizza na mace razowej

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2023-01-02

Dodany przez: VANILLASKA

Kategoria: Pieczywa

Bigos z kapusty mieszanej

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-09-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Warzywa

Mrożony seler

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2024-03-03

Dodany przez: mati

Kategoria: Warzywa

Kalafior z wody

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-07

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Warzywa

Parowany brokuł

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 23 min.

Data dodania: 2024-03-02

Dodany przez: mati

Kategoria: Warzywa

Bułgarski cukiniowy placek

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-10-30

Dodany przez: bernika

Kategoria: Warzywa