Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Dżem śliwkowy

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 8501

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Dżem śliwkowy
Dżem śliwkowy
Dżem śliwkowy
Dżem śliwkowy
Dżem śliwkowy
Dżem śliwkowy

Składniki

Jak zrobić Dżem śliwkowy?

Śliwki przebrać, pozostawiając tylko owoce, umyć, usunąć pestki i ogonki. Następnie włożyć owoce do miski i zasypać cukrem. Gdy śliwki puszczą sok, włożyć je do rondla, podlać kilkoma łyżkami wody, a następnie podgrzewać na małym ogniu około 2 godzin, aż masa śliwkowa zgęstnieje. Co pewien czas mieszać drewnianą łyżką. Gorący dżem włożyć do czystych, wyparzonych słoików, a następnie odwrócić słoiki do góry dnem.
Komentarze

Do przepisu na: Dżem śliwkowy

teressa444#

teressa444

2009-10-06 10:24:33

Doskonały do ciast.

!Fiola#

!Fiola

2008-10-26 18:48:41

Bardzo smaczna i w domu tez sie przyda do ciasta, polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne