Przepis na Dżem agrestowo-malinowy

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
65 min.
Czas przygotowania:
40 m
Czas gotowania:
25 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1113
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

kilka słoiczków wyjdzie

Składniki

Jak zrobić Dżem agrestowo-malinowy?

Agrest i maliny polać wodą i odsączyć. Wsypać do dużego naczynia, zasypać cukrem i przykryć pokrywką. Gotować przez ponad 20 minut. Po ugotowaniu odkładamy na 2-3 minuty a potem wkładamy do słoików. Pasteryzować przez ok. 15-20 minut. Potem wstawić do spiżarki.

Podobne przepisy

Płotki w marynacie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-04-25

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Sałatka z grzybów i warzyw na zimę

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-10-03

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Grzyby

Ogórki kiszone po chłopsku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Ogórki Curry

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-11-19

Dodany przez: blagro1

Kategoria: Przetwory

Grzyby suszone

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2024-03-19

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Sos pomidorowo-paprykowy na zimę

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-23

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory