Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Dorsz po meksykańskańsku

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3837

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Dorsz po meksykańskańsku?

Filety opłukać, gotować na małym ogniu 8 minut. Ostudzić w wywarze, wyjąć, pokroić na kawałki. Paprykę opiec w piekarniku, zdjąć skórkę, miąższ pokroić w kostkę. Papryczkę chili i 3 ząbki czosnku uprażyć na suchej pa­telni. Z papryczki usunąć pestki i zalać ją 100 ml wrzątku. Czosnek obrać. Na suchej patelni uprażyć migdały. Pomi­dory sparzyć, obrać ze skórki, zmiksować z migdałami, na­moczoną chili i uprażonym czosnkiem. Cebulę i resztę czosnku obrać, posiekać i zeszklić na oli­wie. Dodać zmiksowaną masę pomidorową, koncentrat pomidorowy, pokrojoną paprykę, kapary, oliwki, rodzynki i liść laurowy. Wymieszać, gotować 15 min. Doprawić so­lą, pieprzem, szczyptą zmielonego ziela i cynamonem. Włożyć kawałki ryby. Danie podgrzać, posypać natką.
Komentarze

Do przepisu na: Dorsz po meksykańskańsku

netha#

netha

2009-09-29 18:36:15

ciekawy przepis na danie z rybką, coś innego niż tradycyjna smażona ryba

!betka#

!betka

2009-03-03 14:11:51

czy ktos to juz moze probowal??? bo naprawde nie wiem, czy powinnam to robic, nie jestem wprawna kucharka wiec wole sie zapytac....

agusia30#

agusia30

2009-01-21 10:40:02

Troche inne niz znam ale bardzo smaczne, polecam sprobowac, mozna tez dodac sosu tatarskiego lub tao tao

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne