Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Dorsz pieczony z papryką

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 7302

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • filety z dorsza 3 szt.
  • cebula 2 szt.
  • papryka czerwona 1 szt.
  • papryka żółta 1 szt.
  • olej 4 łyżki
  • natka pietruszki 1 łyżka
  • wino białe wytrawne 1/3 szklanki
  • pieprz biały 1 szczypta
  • sól 1 szczypta

Jak zrobić Dorsz pieczony z papryką?

Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w paski. Cebulę kroimy w krążki i podsmażamy na patelni, dodając dwie łyżki oleju. Filety myjemy, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy pozostałą część oleju, układamy rybę, okładamy papryką i podsmażoną cebulą. Posypujemy solą, pieprzem i zalewamy winem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni, przez około 25 minut. Po upieczeniu posypujemy natką pietruszki.
Komentarze

Do przepisu na: Dorsz pieczony z papryką

agusia30#

agusia30

2009-01-21 10:38:39

Polecam dodac sosu tatarskiego, jest tez bardzo smaczne i takie troche inne

Jadwiga40#

Jadwiga40

2008-12-31 23:32:25

Mnie tez smakuje i jest faktycznie w wykonaniu bardzo latwy, nawet dla takich co nic ne umia

herman#

herman

2008-12-17 12:56:59

Ja dodalam jeszcze przyprawy do ryb i naprawde bardzo dobre i szybkie w zrobieniu, tez polecam.

!Ivanek#

!Ivanek

2008-07-22 21:21:47

Naprawde fajny sposób, jestem totalnym ignorantem w kuchni i to było jedno z pierwszych moich dań, naprawdę byłem z siebie dumny i znajomi byli zachwyceni :)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne