Przepis na Czerwona sałatka kapuściana

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
717
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sałatki

Składniki

Jak zrobić Czerwona sałatka kapuściana?

Warzywa myjemy, kapustę szatkujemy, marchewki obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach, pory kroimy w krążki. Wyciskamy sok z cytryny, dodajemy do niego oliwę, przyprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem. Sosem polewamy wymieszane w jednym naczyniu warzywa.

Podobne przepisy

Sałatka z tuńczyka w pomidorach

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-12-04

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Ryby

Sałatka Justyny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-31

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Sałatki

Rucola z bazylią

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-02-01

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Sałatki

Sałatka kukurydziana

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-08-01

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Sałatki

Truskawki z malinami i kiwi

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-31

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Sałatki

Sałatka do ziemniaków z jabłuszkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-10-09

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Sałatki