Przepis na Contessa

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3653
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kasze i ryż

Składniki

Jak zrobić Contessa?

Ryż ugotować na sypko. Kalafior oczyścić i opłukać w zakwaszonej octem wodzie. Potem włożyć do wrzącej, osolonej wody z cukrem i ugotować. Następnie podzielić na cząstki i obłożyć podzielony na porcje ryż. Masło rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć bez rumienienia, rozprowadzić zimnym mlekiem i szybko mieszać trzepaczką. Gotować kilka minut. Następnie dodać groszek, żółtko i posiekaną natkę pietruszki, doprawić, polać tym kalafior i od razu podawać na stół.

Podobne przepisy

Cukinia z basmati

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 73 min.

Data dodania: 2023-01-01

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Kasze i ryż

Kurczak w warzywah

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 115 min.

Data dodania: 2023-01-01

Dodany przez: VANILLASKA

Kategoria: Kasze i ryż

Pęczak z pieczarkami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: deserek

Kategoria: Kasze i ryż

Kurczak z brokułami w sosie serowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-11-07

Dodany przez: rosik93

Kategoria: Kasze i ryż

Ryż z sosem grzybowym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2024-03-26

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Kasze i ryż

Spaghetti z sosem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-28

Dodany przez: madi356

Kategoria: Kasze i ryż