Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Contessa

Dodany przez

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3635

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Contessa?

Ryż ugotować na sypko. Kalafior oczyścić i opłukać w zakwaszonej octem wodzie. Potem włożyć do wrzącej, osolonej wody z cukrem i ugotować. Następnie podzielić na cząstki i obłożyć podzielony na porcje ryż. Masło rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć bez rumienienia, rozprowadzić zimnym mlekiem i szybko mieszać trzepaczką. Gotować kilka minut. Następnie dodać groszek, żółtko i posiekaną natkę pietruszki, doprawić, polać tym kalafior i od razu podawać na stół.
Komentarze

Do przepisu na: Contessa

janina#

janina

2008-12-31 23:48:59

Bardzo polecam dodac szczypiorek, bedzie jeszcze lepsze

!Sonia#

!Sonia

2008-10-29 08:49:31

Fajna nazwa i pyszna potrawa

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne