Białka ubić na sztywno z cukrem, dodac kolejno żółtka. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Piec w 180C ok 40min.
3 szklanki mleka zagotować z cukrem. W pozostałym mleku rozpuścić mąkę i wlac do gotującego się mleka. Do gotującej się masy dodać margarynę i dobrze wymieszać.
Ostudzony biszkopt przekroić wdłóż, nasączyc sokiem z cytryny połączonym z 200ml wody. Na jedną część biszkoptu położyć połowę gorącej masy, na nią ułożyć pokrojone brzoskwinie, nałożyć część masy. Na to ułożyć drugą część biszkoptu, ułożyć wiśnie i wylac resztę gorącej masy. Wierzch ciasta posypac wiórkami kokosowymi.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta