Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ciasto miodowe

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 999

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • masło 30 dag
  • miód wielokwiatowy 30 dag
  • mąka pszenna 30 dag
  • mąka żytnia pełnoziarnista 15 dag
  • proszek do pieczenia 1 paczka
  • anyż 2 łyżeczki
  • sól 1 szczypta
  • jajka 6 szt
  • jabłka 0,5 kg
  • maliny 20 dag
  • rabarbar 20 dag
  • łuskane orzechy laskowe 10 dag
  • brązowy cukier 10 dag
  • cynamon 0,5 łyżeczki
  • masło - do nadzienia 15 dag

Jak zrobić Ciasto miodowe?

Miękkie masło -30 dag-ucieramy z miodem na gładką masę. Obie mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą. Porcjami, ciągle mieszając dodajemy do masy jajka, mąkę z proszkiem, anyż. Mieszamy aż ciasto stanie się kremowe. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do ciasta. Mieszamy. Przekładamy na blachę wyłożoną pergaminem. Przygotowujemy masę:rabarbar cienko obieramy, kroimy w kostkę i rozkładamy równo na cieście razem z malinami. Posypujemy orzechami, brązowym cukrem i cynamonem, a na końcu przykrywamy wiórkami masła. Blachę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni c piekarnika i pieczemy ok. 40 min.
Komentarze

Do przepisu na: Ciasto miodowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne