Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ciasto drożdżowe z kruszonką

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 50min.
Czas przygotowania: 3 godz.
Czas pieczenia: 50 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 996

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

kruszonka

Akcesoria

  • misa
  • blacha do pieczenia
  • łyżka

Jak zrobić Ciasto drożdżowe z kruszonką?

Drożdże rozkruszyć. Wymieszać z ciepłym mlekiem, cukrem i mąką. Jajka roztrzepać i dodać do misy z mlekiem i drożdżami. Wlać olej i dobrze wyrobić ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce pod przykryciem na minimum 3 h, w międzyczasie nakłuwać ciasto. Masło na kruszonkę rozpuścić i gorące wlać do mąki wymieszanej z cukrem, mieszać łyżką do uzyskania kruszonki. Ciasto drożdżowe wyłożyć na blachę. Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni, potem wysypać na nie kruszonkę i piec jeszcze około 10 minut.
Komentarze

Do przepisu na: Ciasto drożdżowe z kruszonką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne