Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ciasto czekoladowe przekładane

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 45min.
Czas przygotowania: 70 min.
Czas pieczenia: 35 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1761

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Ciasto czekoladowe przekładane

Składniki

ciasto

krem

  • śmietana 36 % 1 szklanka
  • czekolada 2 tabliczki
  • powidła śliwkowe 1 słoiczek
  • polewa czekoladowa 1 opakowanie
  • perełki 10 sztuk

Akcesoria

  • miska,łyzka,blacha,piekarnik

Jak zrobić Ciasto czekoladowe przekładane?

Ciasto: jajka zmiksować z cukrem. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia wymieszać drewnianą łyżką. Dodać kakao i aromat, ponownie wszystko wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy i piec ok 30-35 min w 180 stopniach. Ostudzić. Przekroić na 3 płaty.

Krem: śmietanę zagotować i dodać czekoladę ciągle mieszając. Pozostawić do ostygnięcia. Na pierwszy blat biszkoptu posmarować powidłami śliwkowymi. Położyć drugi płat i posmarować kremem. Położyć wierzch i polać polewą czekoladową całość. Przyozdobić perełkami.
Komentarze

Do przepisu na: Ciasto czekoladowe przekładane

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne