Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Chrzanowy sos na każdą okazję

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2498

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • masło 2 łyżki
  • cukier 4 łyżki
  • tarty chrzan 1 słoik duży
  • kwaśna gęsta śmietana 150 ml
  • jajko 1 sztuka

Jak zrobić Chrzanowy sos na każdą okazję?

Masło rozpuszczamy na patelni z cukrem. Dodajemy chrzan, mieszamy i podgrzewamy na średnim ogniu, aż będzie gorący. W tym czasie roztrzepujemy śmietanę z całym jajkiem. Kiedy chrzan będzie gorący, wlewamy śmietanę i mieszamy. Podgrzewamy dalej przez kilka minut, mieszając, aż sos zgęstnieje i zacznie bąblować. Zdejmujemy z ognia, przelewamy do wyparzonych słoików i czekamy, aż wystygnie. Przechowujemy w lodówce.
Komentarze

Do przepisu na: Chrzanowy sos na każdą okazję

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne