Smaczny dodatek do zagryski 馃檪
1. Jeden dzie艅 wcze艣niej kupiony chleb ponacinamy w jednakowych odst臋pach, wzd艂u偶 i w poprzek, tak aby powsta艂y ma艂e, jednakowe( ok.1,5 na 1,5 cm )prostok膮ty, ale nie przecinaj膮c jednocze艣nie dolnej sk贸rki chleba.Nast臋pnie wk艂adamy chleb do optymalnie dopasowanej swym kszta艂tem 偶aroodpornej formy.
2. Cebul臋 kroimy w kostk臋 lub cienkie pi贸rka.
3. W臋dzon膮 pol臋dwic臋 lub szynk臋 kroimy w kostk臋 lub cienkie plasterki.
4. Czosnek kroimy w drobn膮 kostk臋 lub cienkie p艂atki.
5. W przygotowane naci臋cia w chlebie wk艂adamy pokrojon膮 cebul臋, w臋dzonk臋 i czosnek.
6. Smarujemy chleb mi臋kkim mas艂em.
7. Wk艂adamy chleb do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni.
Chlebek zapiekamy tak d艂ugo ( ok.45 minut) , a偶 nie uzyska odpowiedniej z艂ocistej lub ciemno-z艂ocistej barwy.
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet