Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Buraczki do obiadu

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2343

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • buraczki ćwikłowe male 1 kg
  • kwaśne jabłka 2 sztuki
  • starty chrzan 1 łyżka
  • cukier 1 łyżeczka
  • masło 2 łyżki
  • gęsta śmietana 1/2 szklanki
  • sok z cytryny 1/4 szklanki
  • skórka z 1/2 cytryny
  • sól

Jak zrobić Buraczki do obiadu?

Buraki należy umyć, upiec w piekarniku i wystudzić. Po wystudzeniu obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. W rondelku roztopić masło, dodać buraki, pokrojone w paski jabłka, ciągle mieszając podsmażyć. Dodać skórkę z cytryny, cukier, chrzan, sól i całość wymieszać. Dusić jeszcze 5 minut. Dodać śmietanę, sok z cytryny, podgrzewać.
Komentarze

Do przepisu na: Buraczki do obiadu

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne