Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Brzoskwiniowe muffiny

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 55min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 25 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 650

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • brzoskwinie z puszki 250 gram
  • płatki owsiane 1/3 szklanki
  • maślanka 1,5 szklanki
  • mąka 2/3 szklanki
  • płatki migdałowe 1/4 szklanki
  • wiórki czekoladowe 2 garści
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • cynamon 1/2 łyżeczki
  • soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
  • jajo 1 sztuka
  • cukier 1/2 szklanki
  • olej 1/3 szklanki

Jak zrobić Brzoskwiniowe muffiny?

Zawartość puszki z brzoskwiniami wylewamy na sitko. Osączone owoce kroimy je na kawałki. Owsiane płatki zalewamy maślanką i odstawiamy na kwadrans. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, mieszamy ze startymi płatkami migdałowymi, wiórkami czekoladowymi, cynamonem oraz sodą. Rozmącone jajo mieszamy z maślanką wraz z płatkami migdałowymi, cukrem, olejem i brzoskwiniami, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z pozostałymi składnikami. Wyrabiamy ciasto które następnie wylewamy do foremek wysmarowanych masłem i oprószonych bułką tartą. Muffiny pieczemy do 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Komentarze

Do przepisu na: Brzoskwiniowe muffiny

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne