Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Boczek pieczony z cebulką

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 4godz. 0min.
Czas przygotowania: 4 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1548

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Boczek pieczony z cebulką

Składniki

  • boczek 1,5 kg
  • przyprawa do mięsa wieprzowego 1-2 łyżeczki
  • pieprz 0,2 łyżeczki
  • majeranek 1 łyżka
  • cebula 1 łyżka

Akcesoria

  • naczynie żaroodporne
  • nóż
  • łyżka

Jak zrobić Boczek pieczony z cebulką?

Boczek umyć, osuszyć, następnie natrzeć pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Następnie odstawić go na około 2 godzinki. Po upływie tego czasu przełożyć boczek do naczynia żaroodpornego, posypać majerankiem, obłożyć plasterkami cebulki, podlać odrobiną wody i piec przez około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Komentarze

Do przepisu na: Boczek pieczony z cebulką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne