Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Bliny śmietankowe

Dodany przez

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4837

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Bliny śmietankowe
Bliny śmietankowe

Składniki

Jak zrobić Bliny śmietankowe?

Jaja umyć, oddzielić żółtka od białek. Do śmietany dodać żółtka, przesianą mąkę, szczyptę soli i cukru - dokładnie wyrobić. Z białek ubić pianę, dodać do ciasta i wyrobić (delikatnie). Na patelnię kłaść ciasto łyżką i formować placki. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać posypane cukrem.
Komentarze

Do przepisu na: Bliny śmietankowe

tulipan#

tulipan

2011-01-16 14:52:11

lewewelina23 bliny śmietankowe bardzo dobre!

lewewelina23#

lewewelina23

2011-01-12 20:10:31

ze śmietaną jeszcze nie robiłam ciekawe czy będą smakować mojej rodzinie

Albertos#

Albertos

2010-04-01 22:08:13

Uwielbiam takie bliny polane śmietaną i posypane cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne