Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Biszkopt z makiem

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3813

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Biszkopt z makiem

Składniki

ciasto

masa

Jak zrobić Biszkopt z makiem?

Białka jaj należy ubić na sztywną pianę z cukrem. Dodać do niej żółtka, zapach, proszek do pieczenia, mąkę, olej i całość dokładnie wymieszać. Ciasto należy przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką tortownicy. Ciasto należy piec około pół godziny w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Mak należy zalać wrzątkiem, po 20 minutach zagotować, pod koniec gotowania dodać mąkę ziemniaczaną, po odsączeniu dodać do niego masło, cukier, całość dokładnie wymieszać. Masą należy przełożyć przekrojony na pół biszkopt.
Komentarze

Do przepisu na: Biszkopt z makiem

monika4#

monika4

2009-11-09 15:22:35

Ciasta z makiem nic lepszego.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne