Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Biszkopt kolorowy

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 9032

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Biszkopt kolorowy

Składniki

Ciasto

Masa

  • śnieżka 2 szt
  • galaretki 2 szt

Dodatkowo

  • barwnik spożywczy

Jak zrobić Biszkopt kolorowy?

Białka ubić na sztywna pianę, dodawać stopniowo cukier ciągle ubijając, a następnie żółtka - dalej ubijając. Dodać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia - delikatnie wymieszać łyżką.

Ciasto podzielić na 3 części, do jednego dodać barwnik zielony, do drugiego barwnik niebieski a trzeci pozostawić biały. Każde ciasto pieczemy osobno. Czas pieczenia 20-25 minut w temp. 180c.

Masa
galaretkę rozpuścić w 2 szklankach wody i pozostawić do ostygnięcia. Śnieżkę ubijamy tak jak pisze na opakowaniu. Po ubiciu śnieżki dodać do niej tężejącą galaretkę, wymieszać. Masą przekładamy biszkopt. Ciasto udekorować według własnego uznania.
Komentarze

Do przepisu na: Biszkopt kolorowy

teressa444#

teressa444

2011-01-08 15:12:00

Ja barwniki spożywcze kupuje w sklepiku z dekoracjami do tortów.

tulipan#

tulipan

2011-01-04 19:41:07

ale gdzie kupić barwnik spożywczy???

!komo#

!komo

2010-08-06 22:14:56

super tylko posypka na zdjęciu psuje wrażenie

gosiakaminska#

gosiakaminska

2010-01-28 12:40:04

bardzo fajny przepis i do tego pięknie wyglada

!marta#

!marta

2009-12-08 14:21:46

ślicznie wygląda,wypróbuję go napewno

merynia#

merynia

2009-12-03 21:32:01

Aale tęczowo mi się zrobiło:)

netha#

netha

2009-12-01 22:37:59

świetne kolory :)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne