Przepis na Bigosik ze świeżej kapusty

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
6323
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Bigosik ze świeżej kapusty?

Kapustę poszatkować, zalać niewielką ilością gorącej wody, posolić i ugotować. Cebulę obrać, drobno pokroić i usmażyć na części tłuszczu. Kiełbasę pokrojoną w kostkę usmażyć na tłuszczu i dodać do kapusty. Na pozostałym tłuszczu po smażeniu przyrządzić jasnozłotą zasmażkę. Do kapusty dodać cebulę, zasmażkę, koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotować

Podobne przepisy

Cukinie meksykańskie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-10

Dodany przez: monika4

Kategoria: Warzywa

Sok pomidorowo – warzywny

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-15

Dodany przez: aadasik

Kategoria: Desery

Kurczak gyros na warzywach

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2023-01-01

Dodany przez: VANILLASKA

Kategoria: Mięsne

Pizza na mace razowej

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2023-01-02

Dodany przez: VANILLASKA

Kategoria: Pieczywa

Buraczki duszone

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 95 min.

Data dodania: 2022-11-28

Dodany przez: Emila

Kategoria: Warzywa

Papryka faszerowana

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-01-16

Dodany przez: jelonek

Kategoria: Warzywa