Przepis na Bigos z pieczarek

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1961
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • pieczarki 1/2 kg
  • mięso pieczone (wieprzowina) 30 dag
  • cebula 1 duża
  • wędlina 20 dag
  • groszek zielony 1 puszka
  • czerwona papryka 1 sztuka
  • przecier pomidorowy 1-2 łyżki
  • mąka pszenna 2-3 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • tłuszcz

Jak zrobić Bigos z pieczarek?

1. Pieczarki pokroić i usmażyć z cebulą.
2. Mięso, wędlinę i paprykę pokroić w kostkę i podsmażyć.
3. Pieczarki połączyć z mięsem, papryką i wędliną, dodać groszek,przecier pomidorowy.
4. Podlać wodą i chwilę gotować na wolnym ogniu (5-10 min.).
5. Zagęścić odrobiną wody z mąką.
Powinno być gęste. Doprawić do smaku.

Podobne przepisy

Kiełbaski pieczone

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-09

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Schabowy inaczej

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-18

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Mięsne

Pizzerinki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-06

Dodany przez: terenowa22

Kategoria: Mięsne

Kurczak pieczony z jabłkami

Ile porcji: 4

Data dodania: 2023-04-02

Dodany przez: weramera

Kategoria: Mięsne

Roladki zawijane ze szpinakiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-12

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Kokiety z mięsem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-07

Dodany przez: Harry_Pioter

Kategoria: Mięsne