Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Biała pavlova

Dodany przez

Ile porcji: 9

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 50min.
Czas przygotowania: 110 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1056

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Słynny australijski deser

Zdjęcia

Słynny australijski deser

Składniki

  • białka 6 szt
  • cukier puder 300 gram
  • mąka kartoflana 1 łyżeczka
  • śmietana kremówka 500 ml
  • owoce dowolne

Jak zrobić Biała pavlova?

6 białek ubijamy na sztywno - pod koniec dodajemy po łyżce 300g miałkiego cukru, łyżeczkę mąki kartoflanej i łyżeczkę białego vinegraite. Formujemy w mały okrąg na papierze do pieczenia na blasze.

Rozgrzewamy piekarnik do 180st. Wstawiamy do pieca w 180st i po 5 min przykręcamy temperaturę na 150st. Pieczemy 1, 5 godziny.

Studzimy w uchylonym piekarniku. Wystudzoną bezę sposobem Nigelli położyć na paterze dnem do góry i wyłożyć na nią 500 ml ubitej na sztywno bitej śmietany (bez cukru). Dekorować owocami sezonowymi i np startą czekoladą
Komentarze

Do przepisu na: Biała pavlova

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne