Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Bakłażan faszerowany mięsem

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 11240

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Tym samym farszem możemy nadziewać cukinie.

Zdjęcia

Tym samym farszem możemy nadziewać cukinie.

Składniki

Jak zrobić Bakłażan faszerowany mięsem?

Bakłażany umyć i pokroić na połówki, wybrać miąższ. Połówki posolić, odstawić na pół godziny, kiedy puszczą sok wypłukać i osuszyć. Wymieszać składniki farszu: posiekaną i podsmażoną na oleju cebulę, mięso, ryż, jajka, sól, pieprz i posiekaną natkę pietruszki. Nadziewać farszem bakłażany. Do brytfanny wlać kilka łyżek oleju, trochę wody i ułożyć bakłażany. a wierzch położyć pokrojonego w plastry pomidora. Zapiec 40 minut w temperaturze 180 st.C. Pod koniec zapiekania polać bakłażany śmietaną, a przed podaniem posypać świeżymi ziołami.
Komentarze

Do przepisu na: Bakłażan faszerowany mięsem

Ter-esa#

Ter-esa

2010-03-19 12:45:50

Smaczne często robię bakłażana z mięsem..

tulipan#

tulipan

2010-02-06 14:23:24

Fajny...

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne