Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Babki świąteczne

Dodany przez

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas pieczenia: 40 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2334

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Babki świąteczne

Składniki

Akcesoria

  • miska,łyżka,blaszki,piekarnik

Jak zrobić Babki świąteczne?

Jajka utrzeć z cukrem a następnie połączyć z pozostałymi składnikami tak aby otrzymać jednolitą masę.Odlać 1/2 część ciasta, dodać do niej kakao i wymieszać . Blachy do babek posmarować margaryną i obsypać bułką tartą lub kaszą manną.Do jednej blachy wlać jasne ciasto można dodać rodzynki,a do drugiej ciemne ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i piec około 35-40 minut. Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem lub polukrować.Udekorować perełkami.
Komentarze

Do przepisu na: Babki świąteczne

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne