Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Babka wiśniowa

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 733

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Babka wiśniowa?

Jajka rozbić, oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszysty kogel-mogel. Dodać roztopioną margarynę oraz 3 łyżki dżemu. Ponownie utrzeć. W czasie ucierania wsypać przesianą mąkę, kakao, cynamon, sodę i wlać szklankę mleka. Na końcu ubić pianę z białek i dodać do masy. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Formę wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą po czym przełożyć do niej masę. Ciasto piec 45 minut. Po wyjęciu i wystygnięciu ciasta, najlepiej kontrastuje się z białym lukrem. Smacznego.
Komentarze

Do przepisu na: Babka wiśniowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne