Mąkę przesiać na stolnicę z solą, posiekać z margaryną. Dodać cukier, jajko i śmietanę. Wszystkie składniki wymieszać i szybko połączyć. Odstawić ciasto przykryte ściereczką w chłodne miejsce na mniej więcej 20 minut. Ciasto rozwałkować na grubość 3 mm, wyciąć krążki i włożyć do małych nasmarowanych tłuszczem foremek, wyrównać brzegi. Upiec babeczki na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Poziomki umyć, osaczyć, usunąć szypułki. Schłodzoną kremówkę ubić, dodając pod koniec ubijania cukier puder i cukier waniliowy. Upieczone i ostudzone babeczki wyjąć z foremek, napełnić obficie bitą śmietaną, a na wierzchu ułożyć poziomki.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery