Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Dane użytkownika

emilia9n

Login

emilia9n

Data rejestracji

2010-03-01 12:15:52

Zgłoś naruszenie

Wstaw na stronę, bloga, forum

Przepisy użytkownika

Ciasto z jabłkami i budyniem

Ciasto z jabłkami i budyniem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 2godz. 0min.

Data dodania: 2010-03-31

Dodany przez emilia9nemilia9n

Ciasto "wymyślne"

Ciasto

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 2godz. 0min.

Data dodania: 2010-03-31

Dodany przez emilia9nemilia9n

Świąteczny piernik tradycyjny

Świąteczny piernik tradycyjny

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 2godz. 0min.

Data dodania: 2010-03-31

Dodany przez emilia9nemilia9n

Krem karmelowy

Krem karmelowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 0min.

Data dodania: 2010-03-31

Dodany przez emilia9nemilia9n

Ciasto grysikowe

Ciasto grysikowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 2godz. 0min.

Data dodania: 2010-03-31

Dodany przez emilia9nemilia9n

Ciasto miodownik

Ciasto miodownik

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 2godz. 0min.

Data dodania: 2010-03-31

Dodany przez emilia9nemilia9n

Więcej przepisów użytkownika

Zdjęcia użytkownika

Jabłecznik z kokoskami

Jabłecznik z kokoskami

emilia9n#

Dodane przez:

emilia9n

2010-03-31
Płatki na mleku

Płatki na mleku

emilia9n#

Dodane przez:

emilia9n

2010-03-31
Ciasto z budyniem i owocami

Ciasto z budyniem i owocami

emilia9n#

Dodane przez:

emilia9n

2010-03-31

Więcej zdjęć użytkownika

Komentarze użytkownika

emilia9n#

emilia9n

2010-04-16 18:13:52

Sernik z rodzynkami z pierzynką

a jeśli KTOŚ uważa że przepis nie jest dobry to po prostu radzę znaleźć lepszy i nie korzystać z niego!!! Zawodową kucharką nie jestem, ale trochę potrafię i swoje wiem!!!

emilia9n#

emilia9n

2010-04-16 18:06:42

Sernik z rodzynkami z pierzynką

pozostawię wypowiedź leweweliny23 bez komentarza!!! dzięki !elżbieta :)

emilia9n#

emilia9n

2010-04-06 17:31:14

Sernik z rodzynkami z pierzynką

a do !Doświadczonej: nigdy ser mi nie opadł, a białka jeśli dodasz na samym początku, aby później sernika nie wyjmować, efekt nie będzie ten sam. pamiętam jeszcze kiedy moja mama piekła z przeróżnych przepisów serniki i w starym piecyku, gdzie musiała ciasto wyjmować i przekręcać itd. sernik nigdy jej nie opadł! zawsze ciasto było fantastyczne!!!

emilia9n#

emilia9n

2010-04-06 17:29:20

Sernik z rodzynkami z pierzynką

jeśli natomiast chodzi o czas pieczenia, to nie zgadzam się coby 45 minut było zbyt mało. robiłam sernik kilka razy, nigdy nie było za mało czasu. może zależy od piekarnika, nie wiem. na termoobiegu zawsze mi się udaje!

emilia9n#

emilia9n

2010-04-06 17:27:57

Sernik z rodzynkami z pierzynką

rzeczywiście nie napisałam ile cukru. a więc do masy serowej najlepiej tak 1/2 góra 3/4 szklanki cukru pudru. zależy jak kto woli na słodkość. kiedyś dodawałam więcej i wydawał mi się zbyt słodki.

emilia9n#

emilia9n

2010-04-06 17:26:19

Sernik na zimno na biszkopcie

robię z jednej szklanki, aby galaretka była gęściejsza i mocniej kolorowa. taką lubię, ale jeśli wolisz aby była bardziej rozcieńczona to możesz galaretki rozpuścić w jakiej chcesz ilości wody, ja robię tak!

emilia9n#

emilia9n

2010-03-31 13:41:28

Ciasto z budyniem i owocami

ja to ciasto robię z jabłkami i budyniem. nie posypuje również wiórkami, lecz przykrywam samym ciastem wierzch.

emilia9n#

emilia9n

2010-03-31 13:38:54

Ciasto Jeżyk

prześliczne jeżyki Ci wyszły.

emilia9n#

emilia9n

2010-03-31 13:37:10

Skubaniec

ja robię skubańca tylko z białego ciasta i wykładam na całości. Twój wygląda równie pięknie.

emilia9n#

emilia9n

2010-03-31 01:08:21

Jeżynowa galaretka

przyznam, że nigdy nie jadłam jeżynowej galaretki. na pewno wypróbuję dla tego smaku! kubki smakowe się dopominają :)

Więcej komentarzy użytkownika

Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne