Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Dane użytkownika

Agatta

Login

Agatta

Data rejestracji

2013-01-11 15:50:51

Zgłoś naruszenie

Wstaw na stronę, bloga, forum

Przepisy użytkownika

Ciasteczka z masłem orzechowym

Ciasteczka z masłem orzechowym

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30min.

Data dodania: 2014-11-27

Dodany przez AgattaAgatta

Czekokubki

Czekokubki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35min.

Data dodania: 2014-10-07

Dodany przez AgattaAgatta

Kremowa zupa z porów

Kremowa zupa z porów

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35min.

Data dodania: 2014-09-09

Dodany przez AgattaAgatta

Spagetti marinara

Spagetti marinara

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35min.

Data dodania: 2014-09-05

Dodany przez AgattaAgatta

Galette z imbirem i gruszkami

Galette z imbirem i gruszkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55min.

Data dodania: 2014-09-04

Dodany przez AgattaAgatta

Hummus z burakiem

Hummus z burakiem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 10min.

Data dodania: 2014-09-02

Dodany przez AgattaAgatta

Więcej przepisów użytkownika

Zdjęcia użytkownika

Pyszne <b><i>ciasteczka z masłem orzechowym</i></b>, dla dorosłych i dla dzieci, a zwłaszcza dla fanów masła orzechowego. Kruche, bardzo <b>chrupiące</b> na zewnątrz z miękkim środkiem, ciągnącym się niemal <b>jak krówka ciągutka</b> :) Zachwycają absolutnie każdego, łatwe w przygotowaniu oraz co ważne <b>szybko</b> się je piecze :) Wg gustu można masło orzechowe gładkie zastąpić chrupiącym - crunchy, albo zamienić na masło z nerkowców, orzechów laskowych bądź migdałów.

Ciasteczka z masłem orzechowym

Agatta#

Dodane przez:

Agatta

2014-11-27
Ciasteczka z masłem orzechowym cc by mrsdkrebs
<b><i>Pierogi z kapustą i grzybami</i></b> to jedna z najważniejszych potraw kuchni polskiej. Przygotowywane zwłaszcza na święta, gdyż pierogi z kapustą i grzybami to jedna z tradycyjnych dwunastu potraw na stole wigilijnym.

Pierogi z kapustą i grzybami

Agatta#

Dodane przez:

Agatta

2014-10-14
Pierogi z kapustą i grzybami
<b><i>Pierogi z kapustą i grzybami</i></b> to jedna z najważniejszych potraw kuchni polskiej. Przygotowywane zwłaszcza na święta, gdyż pierogi z kapustą i grzybami to jedna z tradycyjnych dwunastu potraw na stole wigilijnym.

Pierogi z kapustą i grzybami

Agatta#

Dodane przez:

Agatta

2014-10-14
Pierogi z kapustą i grzybami
<b><i>Czekokubki</i></b> to deser doskonały. Sprawdza się absolutnie w każdym momencie - przy kolacji we dwoje, urodzinach, imprezie z przyjaciółkami, czy dużym przyjeciu - chociażby chrzcinach.<br/><br/>Proste w przygotowaniu, szybko się pieką i wspaniale smakują. Pyszny deser, który lepiej zrobić w większej ilości, gdyż zawsze ich mało ;)<br/><br/>To najlepszy deser na jesienną chandrę i smuteczki! :)

Czekokubki

Agatta#

Dodane przez:

Agatta

2014-10-07
Czekokubki, chocohotopots by Agatta
<b><i>Czekokubki</i></b> to deser doskonały. Sprawdza się absolutnie w każdym momencie - przy kolacji we dwoje, urodzinach, imprezie z przyjaciółkami, czy dużym przyjeciu - chociażby chrzcinach.<br/><br/>Proste w przygotowaniu, szybko się pieką i wspaniale smakują. Pyszny deser, który lepiej zrobić w większej ilości, gdyż zawsze ich mało ;)<br/><br/>To najlepszy deser na jesienną chandrę i smuteczki! :)

Czekokubki

Agatta#

Dodane przez:

Agatta

2014-10-07
Czekokubki, chocohotopots by Agatta
<b><i>Golonka pieczona</i></b> to pyszne danie, nie tylko dla mężczyzn. Przede wszystkim jest łatwa w przygotowaniu - wystarczy ja tylko natrzec przyprawami, a wspaniały smak to aromatyczna marynata i odpowiednie pieczenie mięsa. <br/><br/><b>Golonka pieczona w piekarniku</b>, z użyciem rękawa do pieczenia pozwala zachować wszystkie soki w mięsie, sprawia że nie wysycha, dzieki czemu jest niezwykle soczyste i wyborne w smaku.

Golonka pieczona

Agatta#

Dodane przez:

Agatta

2014-10-03
golonka pieczona
Pyszny i przede wszystkim bardzo zdrowy <b><i>dżem z jeżyn i jabłek</i></b>, o oryginalnym smaku, świetnie nadaje się jako nadzienie <b>do naleśników</b>, czy ciast np. pleśniak lub po prostu <b>na kromkę świeżego chleba</b> z masłem.<br/><br/>Jeżyny zawierają pektyny, <b>związki mineralne</b> i witaminy z grupy A, B i C. Ponadto sa bardzo <b>zdrowe</b>. Jesień to doskonały czas na przygotowywanie dżemu, gdyż na bazarach pojawiają się jeżyny w przystępnych cenach, oraz pyszne, polskie jabłka.

Dżem z jeżyn i jabłek

Agatta#

Dodane przez:

Agatta

2014-09-24
Dżem z jeżyn i jabłek
Sekretem wspaniałych naleśników jest odpowiedni <b>przepis na ciasto naleśnikowe</b>. Poniższy przepis na <b>ciasto tradycyjne</b> można modyfikować wg własnych potrzeb. <br/><br/>Po dodaniu cukru otrzymamy <b>ciasto naleśnikowe na słodko</b>, jesli kakao to czekoladowe, posiekaną natkę pietruszki lub koperek - naleśniki ziołowe, odrobinę curry, lub pieprzu ziołowego - naleśniki do dań mięsnych, lub kuchni indyjskiej.<br/><br/>Zamiana części mąki na <b>otręby</b> lub grubą mąkę <b>pełnoziarnistą</b> spowoduje, że naleśniki będą \'zdrowsze\' oraz dla tych dbających o linię. Użycie <b>mąki kukurydzianej</b> lub gryczanej zamiast pszennej sprawi, że przepis ten może być wykorzystany dla stosujących <b>dietę bezglutenową</b>.

Ciasto naleśnikowe

Agatta#

Dodane przez:

Agatta

2014-09-15
ciasto naleśnikowe cc by Psotka

Więcej zdjęć użytkownika

Komentarze użytkownika

Agatta#

Agatta

2014-10-21 12:54:18

Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

Agatta#

Agatta

2014-10-09 16:25:26

Kutia

tomek
kutia ukraińska to kutia z pszenicą
kutia białoruska to kutia z pęczakiem, a czasami ryżem
kutia z ryżem jest dość często robiona na "ścianie wschodniej", zwłaszcza na Podlasiu (w sumie nie ma co się dziwić, po sąsiedzku jest Białoruś)
kutia z kluskami, inaczej kutia z makaronem, zwłaszcza z łazankami
jest jeszcze kutia na słono - ziarna z makiem, ale bez cukru, bakalii czy miodu

I bez loga
ale kassik nigdzie nie napisała, że TO jest przepis prababci, tylko wytłumaczyła dlaczego u niej w domu jest kutia z pęczakiem ;) sprobuję ją tu ściągnąć i może napisze więcej :)

Agatta#

Agatta

2014-09-25 19:54:22

Ciasto naleśnikowe

Rosia,
ale w jakiej formie ma być ta potrawa? coś jak paluszki rybne, czy same filety w cieście naleśnikowym?

Do paluszków rybnych potrzebujesz panierki, ale jeśli nie chcesz klasycznie w mące, jajku i bułce tartej to dodaj 2 łyżki mąki do ciasta naleśnikowego (bedzie bardziej gęste, więc nie będzie spływało z ryby), przypraw ziołami włoskimi (bazylia, oregano, tymianek), kawałki ryby posyp solą i pieprzem i zanurzaj w cieście naleśnikowym i kładź na rozgrzany olej

Agatta#

Agatta

2014-09-24 16:41:04

Sos pomidorowy z koncentratu

eureka wtedy otrzymasz dość gęsty sos pomidorowy z koncentratu, który być może sprawdzi się na spod do pizzy, ale do gołąbków, czy zapiekanki makaronowej powinien być rzadszy, a i z samego koncentratu to chyba wyjdzie bardzo kwaśny?

Agatta#

Agatta

2014-09-19 16:23:27

Sos pomidorowy z koncentratu

KasiaP tak, sos pomidorowy z koncentratu Krakus uda się i z koncentratu innych firm rówież Dawtona, Łowicz, Nektavit, Włocławek, Pudliszki, Tomatera czy Barilla.

Prywatnie najczęściej wybieram Włocławek, ale tak szczerze czy to będzie najtańszy Dawtona, czy jeden z droższych Barilla to bez różnicy, ważne co się z sosem będzie jadło ;)

Agatta#

Agatta

2014-09-18 17:16:54

Ciasto naleśnikowe

jagodka tak to przepis na tradycyjne naleśniki, inaczej przepis podstawowy na naleśniki :)
już dodaję informację o tradycyjnym cieście w opisie :)

Agatta#

Agatta

2013-09-30 17:14:33

Ekspresowy murzynek bez mleka i jajek

@wiedzmapl - polecam!

ostatnio zastąpiłam mąkę bezglutenową mieszanką i też wyszło, więc dla alergików, nadwrażliwych na gluten doskonale się nadaje, oraz jak wspomniałaś i weganie też mogą jeść (nawet o tym nie pomyślałam ;) )

i smacznego!

Agatta#

Agatta

2013-08-02 17:19:52

Kajzerki z maszyny do chleba

mam Morphy Richards 48280 Fastbake Breadmaker

Agatta#

Agatta

2013-02-11 15:11:13

Oponki drożdżowe

elka - faktycznie, o cukrze zapomniałam w składnikach, chociaż w sposobie przygotowania był ;)

dzięki! już dopisuję!

i ciesze się, że smakowały! :)

Więcej komentarzy użytkownika

Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne