Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Jamie Oliver przepisy

cc by really short
cc by really short

Jamie Oliver to brytyjski kucharz, właściciel kilku restauracji, autor programów i książek kulinarnych.

Najbardziej znany jest z promowania zdrowego, nieprzetworzonego jedzenia, bez ulepszaczy, bojkotowania fastfoodów, ich obecności w szkołach i placówka dla dzieci.

Jego specjalnością jest kuchnia włoska, aczkolwiek nie faworyzuje jej, a w swoich książkach przedstawia również dania i potrawy innych państw.

W Polsce ukazały się następujące książki Jamiego Olivera:

  • Jamie Oliver w domu
  • Lubię gotować
  • Włoska wyprawa Jamiego
  • Moje obiady
  • Oliver w kuchni
  • Gotuj z Oliverem
  • Każdy Może Gotować
  • 30 minut w kuchni. Rewolucyjna metoda jak gotować smacznie i szybko

Sortuj: Alfabetycznie ↑ Alfabetycznie ↓ Data dodania ↑ Data dodania ↓ Ocena ↑ Ocena ↓ Wyświetlenia ↑ Wyświetlenia ↓

Lekkie włoskie gnocchi ziemniaczane Jamiego Olivera

Lekkie włoskie gnocchi ziemniaczane Jamiego Olivera

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 1godz. 25min.

Data dodania: 2013-01-18

Dodany przez AgattaAgatta

Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne