Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Żurek

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2673

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Jeśli nie mamy czosnku to możemy dodać 4 łyżki startego chrzanu, zupa nabierze pięknego aromatu.

Zdjęcia

Jeśli nie mamy czosnku to możemy dodać 4 łyżki startego chrzanu, zupa nabierze pięknego aromatu.

Jeśli nie mamy czosnku to możemy dodać 4 łyżki startego chrzanu, zupa nabierze pięknego aromatu.

Jeśli nie mamy czosnku to możemy dodać 4 łyżki startego chrzanu, zupa nabierze pięknego aromatu.

Jeśli nie mamy czosnku to możemy dodać 4 łyżki startego chrzanu, zupa nabierze pięknego aromatu.

Składniki

Jak zrobić Żurek?

Warzywa oczyścić, zalać wodą i ugotować. Do wywaru dodać zakwas, pokrojony w kostkę boczek, kiełbasę w plasterki i zmiażdżony czosnek. Całość gotować około 20 minut, na koniec zabielić śmietaną, dodać majeranek i przyprawy.
Komentarze

Do przepisu na: Żurek

agusia30#

agusia30

2009-01-18 20:40:36

Bardzo lubie zurki wszelakie. Najlepiej smakuja z ziemniakami, polecam

!Monia#

!Monia

2009-01-12 23:37:45

Jest super smaczna, ale ja dodaje jeszcze jajko na twardo pokrojone, polecam sprobowac

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne