Przepis na Zupka pieczarkowa

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
899
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Zupka pieczarkowa?

1. Na dno garnka wlewamy trochę wody, do której dodajemy serki topione ( serki musimy rozdrobnić) i rozpuszczamy.
2. Obieramy pieczarki, kroimy, posypujemy vegetą i pieprzem, podsmażamy na maśle.
3. Dodajemy pieczarki do garnka, kostkę rosołową i grzybową. Dolewamy wody ( tak, żeby zostało jeszcze miejsce na śmietanę i makaron).
4. Dodajemy makaron i śmietanę.
5. Gotujemy, aż makaron się rozgotuje.
6. Doprawiamy solą, vegetą, pieprzem.
7. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

Podobne przepisy

Koperkowa zupa oszczędna

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2024-03-13

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Zupy

Zupa pieczarkowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Zupy

Chłodnik litewski – łatwy i szybki przpis

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-01

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Jarskie

Niedzielny rosół

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-06

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Zupy

Flaki z warzywami i winem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-30

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Zupy

Zupa kalafiorowo-warzywna

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-10-15

Dodany przez: Martinus

Kategoria: Zupy